![Focaccia with Roasted Grapes and Taleggio Focaccia with Roasted Grapes and Taleggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ac74cdd398c702988ba2c3dad03a571c/Derivates/5cfbf6c75c2df27ea4a9ee66f5ec0f173ace33ab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g water
- 10 g caster sugar
-
1
heaped tsp dried instant yeast (7 g)
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 250 g gluten-free bread flour
- 50 g rice flour
- 25 g olive oil, plus 2 Tbsp and extra for greasing
- 1 tsp xanthan gum
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 10 seedless red grapes
-
100
g Taleggio cheese, cut in small pieces
lub Brie cheese, cut in small pieces - 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 1 pinch coarse sea salt, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1032.7 kJ / 246.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 506.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-free Artisan Bread
2h 30min
Buckwheat Crispbread
1h 30min
Gluten-Free Focaccia Bread
1h
Coleslaw with Thermomix® Cutter (TM6)
10min
Fruit Platter with Lemon and Honey Dressing (TM5)
15 min
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h 30min
Macadamia Tahini Spread
5 min
Berry Foam
10min
Gluten Free Bread
1h 40min
Savoury Cheesecake with Caramelised Onions
14h 15 min
Gluten-free Blondies
1h 20min
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
3h