Urządzenia i Akcesoria
Focaccia with Roasted Grapes and Taleggio
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions
Składniki
-
water230 g
-
caster sugar10 g
-
15 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast (7 g)1 heaped tsp
-
gluten-free bread flour250 g
-
rice flour50 g
-
olive oil plus 2 Tbsp and extra for greasing25 g
-
xanthan gum1 tsp
-
fine sea salt to taste½ - 1 tsp
-
seedless red grapes10
-
Brie cheese, cut in small piecesTaleggio cheese cut in small pieces100 g
-
fresh rosemary leaves only2 sprigs
-
coarse sea salt (opcjonalnie) for garnishing1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
506.3 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1032.7 kJ /
246.8 kcal
Tłuszcz
9.6 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
33.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Smoked Salmon and Vegetable Egg Muffins
Brak ocen
Saddle of Venison with Cranberry Compote, Mushroom Dumplings and Squash
2 godz. 30 min
Five seed bread
1 godz. 50 min
Courgette Sticks with Parmesan and Spiced Yoghurt Sauce (TM5)
40 min
Orange and Pear Pavlova
5 godz.
Butter Board with Spinach Pesto
15 min
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2 godz. 20 min
Vegan Butter
2 godz.
Courgette and Cocoa Cake
24 godz.
Smoky Paprika Tomato Dip
5 min
Molasses Gingerbread Cookies
40 min
Sonja's Bread
3 godz. 10 min