
Urządzenia i Akcesoria
Focaccia with Roasted Grapes and Taleggio
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions
Składniki
-
water230 g
-
caster sugar10 g
-
dried instant yeast (7 g)1 heaped tsp
-
gluten-free bread flour250 g
-
rice flour50 g
-
olive oil plus 2 Tbsp and extra for greasing25 g
-
xanthan gum1 tsp
-
fine sea salt to taste½ - 1 tsp
-
seedless red grapes10
-
Taleggio cheese cut in small pieces100 g
-
fresh rosemary leaves only2 sprigs
-
coarse sea salt (opcjonalnie) for garnishing1 pinch
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
246.8 kcal /
1032.7 kJ
Białko
4.1 g
Tłuszcz
9.6 g
Węglowodany
33.2 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
506.3 mg