Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g water
- 10 g caster sugar
-
1
heaped tsp dried instant yeast (7 g)
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 250 g gluten-free bread flour
- 50 g rice flour
- 25 g olive oil, plus 2 Tbsp and extra for greasing
- 1 tsp xanthan gum
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 10 seedless red grapes
-
100
g Taleggio cheese, cut in small pieces
lub Brie cheese, cut in small pieces - 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 1 pinch coarse sea salt, for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1032.7 kJ / 246.8 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 506.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2h
Egg White Chocolate Cake
50 min
Molasses Gingerbread Cookies
40 min
Sauerkraut
12 godz. 15 min
Ratatouille Galette (TM5)
1 godz. 30 min
Gluten-free Burgers with Guacamole and Onion Rings
2h 45min
Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
2h 15min
Gluten Free Chocolate Orange Cookies (Metric)
2h
Crusty Spelt Bread
2 godz. 20 min
Nut Bread
1 godz. 20 min
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2h
Citrus Oil
50 min