Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
180 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
90 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
3 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone3 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
600 - 800 g krojonych pomidorów, z puszki600 - 800 g pomidorów bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
-
150 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
600 g wody
-
natka pietruszki, świeża drobno posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
103.1 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
573.9 kJ /
137.2 kcal
Tłuszcz
10.6 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
10.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek
50 min
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Zupa koperkowa
45 min
Kartoflanka
55 min
Barszcz czerwony zabielany
45 min
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
40 min
Kapuśniak
50 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa ogórkowa
30 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Krupnik
40 min
Zupa grochowa
1 godz.