Zupa pomidorowa spod Szrenicy

Zupa pomidorowa spod Szrenicy

4.6 282 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 180 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 90 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 3 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    3 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • 75 g masła pokrojonego na kawałki
  • 600 - 800 g pomidorów bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
    600 - 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 150 g cebuli pokrojonej w ósemki
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 600 g wody
  • natka pietruszki, świeża drobno posiekana, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 137.2 kcal / 573.9 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 10.6 g
Węglowodany 10.4 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 103.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...