
Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa spod Szrenicy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
180 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
90 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
3 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
600 - 800 g pomidorów bez skórki, pokrojonych w ćwiartki
-
150 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
600 g wody
-
natka pietruszki, świeża drobno posiekana, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
137.2 kcal /
573.9 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
10.6 g
Węglowodany
10.4 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
103.1 mg