Boules abricot et chocolat

Boules abricot et chocolat

3.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
  • 150 g d'abricots secs dénoyautés coupés en deux
  • 5 g de gingembre frais
  • 100 g d'eau
  • 70 g de sucre en poudre
  • 50 g de carotte coupée en morceaux
  • 50 g de noisettes émondées
  • 150 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 50 g de mascarpone

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 394.2 kcal / 1642.8 kJ
Białko 5.7 g
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 32.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 29 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...