Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de biscuits roses de Reims
- 250 g de rhubarbe, coupée en tronçons
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de fraises, coupées en deux (en réserver 8 entières pour la finition)
- 200 g de mascarpone
- 100 g de yaourt au lait de brebis (yaourt grec)
- 150 g de crème liquide entière, très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12h 30min
Cheesecake en deux cuissons, coulis de fruits exotiques
2 Std. 45 Min
Gratin fraise-rhubarbe
25 min
Tiramisu fruits rouges et violette
50min
Crème fraise rhubarbe
1h 30 min
Tarte aux fruits rouges et mascarpone
1h 30 min
Tarte meringuée fraise-rhubarbe
2 godz.
Fraisiers façon tiramisu
12h 30min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2 godz. 30 min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Tiramisu aux fraises
4h 30 min
Tiramisu poire-speculoos
12h 30min