Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de biscuits roses de Reims
- 250 g de rhubarbe, coupée en tronçons
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de fraises, coupées en deux (en réserver 8 entières pour la finition)
- 200 g de mascarpone
- 100 g de yaourt au lait de brebis (yaourt grec)
- 150 g de crème liquide entière, très froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu à la fraise, compotée de rhubarbe
6 Std. 50 Min
Entremets fraise façon mille-feuille
5 godz.
Tiramisu aux cerises
2 Std. 15 Min
Charlotte à la rhubarbe et aux fraises
12h
Gratin fraise-rhubarbe
25min
Tiramisu avocat et fruits rouges
1h
Tiramisu fruits rouges et violette
50 min
Trifle aux fraises
15min
Tarte meringuée fraise-rhubarbe
2 Std.
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2 Std. 30 Min
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12 godz. 30 min
Tiramisu framboises-fraises
3h