Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe de pralines roses, en brisures
- 60 g de sucre en poudre
- ¼ de gousse de vanille
- 500 g de lait entier
- 5 jaunes d'œufs
-
colorant alimentaire rouge liquide (quelques gouttes)
lub 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre - 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- sucre en poudre, coloré (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Flan brésilien aux œufs
1 godz. 5 min
Tarte aux myrtilles
3h 15min
Asperges sauce à l'orange
55 min
Crémeux glacé aux pêches
3h 45min
Crème au chèvre, coulis de fraise, fraises fraîches et meringues
4h
Asperges, riz au parmesan et sabayon au citron
1 Std. 10 Min
OCTOBRE - Gâteau de Savoie - Christophe Aribert
1 Std.
Sorbet à la fraise
12h
Galette briochée aux pralines roses
7h 25 min
Œufs à la neige au coulis de poires
3h 55min
Tarte à la praline
3 Std. 20 Min
Iles flottantes
1 Std.