Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 c. à soupe de pralines roses, en brisures
- 60 g de sucre en poudre
- ¼ de gousse de vanille
- 500 g de lait entier
- 5 jaunes d'œufs
-
colorant alimentaire rouge liquide (quelques gouttes)
lub 1 pointe de couteau de colorant alimentaire rouge en poudre - 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- sucre en poudre, coloré (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Île flottante au foie gras
25min
Crème brûlée à la violette
2h 15min
Sauce béchamel
20 min
Gougères au comté, craquelin et crème truffée
1hod. 30min
Nougat glacé aux fruits de la Passion, coulis de papaye
12h 35min
Galette briochée aux pralines roses
7 Std. 25 Min
Soupe de melon au magret de canard
3hod. 15min
Sorbet au cassis
10 min
Œufs à la neige au coulis de poires
3 godz. 55 min
Pannacotta à la mangue, coulis de framboises
2j 30 menit
Sorbet à l'abricot
10 min
Flan pâtissier à la vanille
13h 15 min