Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de biscuits à la cuillère
- 120 g de café froid
- 100 g de sucre en poudre
- 20 g de sucre vanillé maison
- 40 g d'amandes en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 500 g de mascarpone
- 25 g de liqueur d'amande (amaretto)
- 1 pincée de sel
- 4 blancs d'œufs
- 250 g de framboises fraîches
- quelques fraises fraîches, coupées en deux, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2031 kJ / 484 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12h 30min
Tarte magique aux fraises
1h 30min
Tartelette aux fruits, vanille et lait de coco
1h 15 min
Tiramisu aux cerises
2j 15 menit
Tiramisu fruits rouges et violette
50 min
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35min
Tartelettes amandine aux framboises
1h 20 min
Fraisiers façon tiramisu
12h 30min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2h 30 min
Tiramisu aux poires et crème de marron
35 min
Tiramisu aux fraises
4 Std. 30 Min
Tarte poire-chocolat
55 min