Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g de pêches, épluchées, dénoyautées, coupées en 2
lub 150 g d'oreillons de pêche au sirop, égouttés - 10 g de jus de citron
- 30 g de sucre
- 100 g de glaçons
-
1200
g de vin mousseux, brut ou demi-sec, type champagne
lub 1200 g de vin pétillant
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 809.5 kJ / 193.5 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 10.7 mg
Alternatywne przepisy
Glace à la violette
12h
Pâte à tartiner aux speculoos
10 min
Préfou à l'ail, au chèvre et au miel
3h
Punch de l'Avent
15min
Dôme glacé au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10 min
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12h
Frozen spritz
10 min
Palmier pesto rosso
45min
Crèmes dessert coco et coulis de framboise
2 Std. 45 Min
Œuf cocotte aux petits pois et jambon
30min
Madeleine fourrée roquefort-lardons
25 min
Crème dessert au chocolat
25 min