Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g de pêches, épluchées, dénoyautées, coupées en 2
lub 150 g d'oreillons de pêche au sirop, égouttés - 10 g de jus de citron
- 30 g de sucre
- 100 g de glaçons
-
1200
g de vin mousseux, brut ou demi-sec, type champagne
lub 1200 g de vin pétillant
- Wartości odżywcze
- na 1 verre
- Kalorie
- 809.5 kJ / 193.5 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 10.7 mg
Alternatywne przepisy
Croque-Monsieur portugais (francesinha)
1sa
Couronne des rois chorizo, lardons, pignons pins et persil
3h
ATELIER menu 2
1sa
Compotée aux lardons
25 min
Madeleines au miel et à la fleur d’oranger
6h 25min
Soufflé normand
45 dk
Tarte au saint-nectaire
50 dk
Sorbet courgette-citron
8h 5min
Tartinable de bacon au mélange du trappeur
10 Min
One pot crozets aux lardons et fromage
30 Min
Risotto crémeux aux champignons et aux crevettes
1sa
Flan sans pâte
6h