Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de sucre roux
- 110 g de beurre mou, coupé en morceaux
- 175 g de farine de blé
- 55 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- 70 g de crème fraîche
- 80 g de pépites de chocolat
- 200 g de framboises fraîches ou décongelées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1430.8 kJ / 342.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 356.9 g
- Sód
- 12.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carrés gourmands aux abricots
3h
Galette pomme-speculoos
2h 30 min
Couronne à la pomme et au citron
50min
Carrés tendres fraise-rhubarbe
4h
Tarte sucrée du Berry
1h
Cookies choco-speculoos
30min
Clafoutis aux framboises
45min
Grand financier à la noisette
55min
Cobbler aux pommes
1h 40min
Cake framboise-chocolat blanc
50min
Gâteau crumble aux pommes
45min
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1h