Urządzenia i Akcesoria
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
150 g ryżu kleistego
-
800 g wody plus dodatkowa ilość do namoczenia ryżu
-
150 g mleczka kokosowego
-
50 g cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
250 miąższu mango, świeżego dojrzałego (z 1 szt.), pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość miąższu pokrojonego w 1 cm kostkę do dekoracji
-
ziarna sezamu, białego (opcjonalnie) do dekoracji
-
liście mięty, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
159.4 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
1233.2 kJ /
294.8 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
53.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Japoński omlet z kapustą (okonomiyaki)
30 min
Pieczony naleśnik z owocami i jogurtem (Dutch Baby)
35 min
Omlet cesarski z rodzynkami (Kaiserschmarrn)
35 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Ryż do sushi
1 godz.
Ryż w mleku kokosowym z mango
45 min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1 godz.
Zupa miso z warzywami
30 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Klasyczne chlebki naan
1 godz. 30 min
Pad thai
45 min