
Urządzenia i Akcesoria
Kleisty ryż z mleczkiem kokosowym i mango (mango sticky rice)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
4 porcje
Składniki
-
ryżu kleistego150 g
-
wody plus dodatkowa ilość do namoczenia ryżu800 g
-
mleczka kokosowego150 g
-
cukru50 g
-
soli¼ łyżeczki
-
miąższu mango, świeżego dojrzałego (z 1 szt.), pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość miąższu pokrojonego w 1 cm kostkę do dekoracji250
-
ziarna sezamu, białego (opcjonalnie) do dekoracji
-
liście mięty, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
294.8 kcal /
1233.2 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
5.7 g
Węglowodany
53.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Sód
159.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA AZJATYCKA
10 Przepisów
Polska
Polska