Urządzenia i Akcesoria
Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
40 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 łyżka żółtej pasty curry
-
20 g oleju plus dodatkowa ilość do głębokiego smażenia (ok. 500 g)
-
800 g dyni Hokkaido pokrojonej na 2-3 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
400 g mleczka kokosowego
-
300 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżki sosu sojowego
-
pestki dyni uprzednio uprażone, do dekoracji
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
½ opakowania makaronu ryżowego, suchego Vermicelli (100 g), połamanego na 5-7 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
691 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
3201.9 kJ /
765.3 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
14.5 g
Węglowodany
123 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM5)
45 min
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Tagliatelle z marchewki z pesto z naci marchewki
40 min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 godz. 15 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Zupa dyniowa z jabłkiem i kurczakiem
40 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1 godz. 5 min
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
50 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min