
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z batatów i dyni z grzankami ziołowymi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
30 g cebuli przekrojonej na pół
-
300 g batatów pokrojonych na kawałki
-
300 g dyni Hokkaido obranej, pokrojonej na kawałki
-
20 g masła
-
750 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty cynamonu, mielonego
-
2 szczypty ziela angielskiego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
100 g dyni pokrojonej w 0,5 cm kostkę
-
1 łyżka masła
-
1 bułka z pestkami dyni, pokrojona w 0,5 cm kostkę
-
¼ łyżeczki tymianku, świeżego
-
1 łyżeczka soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka syropu klonowego
-
50 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
olej z pestek dyni do skropienia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
169.7 kcal /
710.1 kJ
Białko
3.1 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
23.2 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Sód
210.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ NA OKRĄGŁO II
10 Przepisów
Polska
Polska