Urządzenia i Akcesoria
Pesto pistacjowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
60 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
20 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
skórka otarta z cytryny (z 1 szt.), ekologiczna, bez białych błonek (albedo)
-
20 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
5 g liści bazylii, świeżych
-
¾ łyżeczki soli
-
120 g oliwy z oliwek dobrej jakości (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
503.3 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
1118.5 kJ /
267.3 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
3.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pistacjowy zawrót głowy
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Włoskie kluski z ricotty (gnudi)
1 godz. 45 min
Chrupiący ser feta z sałatką z czerwonej kapusty i jabłka
30 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Orzechowe ravioli z szampańskim sosem
1 godz. 30 min
Pesto z bazylii
10 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Gnocchi dyniowe z kremowym sosem śmietanowym
1 godz.
Kokosowe bao z krewetkami
1 godz. 40 min