Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

4.5 85 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 55 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
  • 340 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 15 g masła
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 czubata łyżeczka mąki pszennej
  • 600 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 8 kromek bagietki czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 223.3 kcal / 934.4 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 19.7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 377.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...