
Urządzenia i Akcesoria
Zupa cebulowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
55 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
340 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
15 g masła
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 czubata łyżeczka mąki pszennej
-
600 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
8 kromek bagietki czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
223.3 kcal /
934.4 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
13.1 g
Węglowodany
19.7 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
377.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska