Urządzenia i Akcesoria
Zupa cebulowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
55 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
340 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
15 g masła
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 czubata łyżeczka mąki pszennej
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
8 kromek bagietki czerstwej lub innego chrupkiego pieczywa
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
377.5 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
934.4 kJ /
223.3 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
19.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Zupa krem z pieczonego bakłażana i czosnku
1 godz. 40 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z pieczarek
20 min