Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 40 g de parmesan, en morceaux
- 30 g de pignons de pin
- 50 g de feuilles de basilic frais (4 bottes)
- 120 g d'huile d'olive
- du sel
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 6242 kJ / 1492 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 153 g
Alternatywne przepisy
Sauce vierge
10 min
Houmous feta et roquette
10 min
Guacamole
5min
Pesto de roquette et piments rouges
5min
Houmous
10 min
Pesto au basilic
10 min
Pickles d'échalotes
15min
Falafels sauce tomate et lait de coco
9h
Beignets de courgette à la grecque (Kolokithokeftedes)
45min
Pesto classique au basilic
10 min
Sauce aux poivrons rouges (sauce Ajvar)
55min
Velouté froid de petits pois à la menthe et à la ricotta
35min