Artichauts à la romaine

Artichauts à la romaine

2.6 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • artichauts
    4
  • citron
    1
  • de persil frais dont les feuilles sont lavées et séchées
    1 bouquet
  • gousse d'ail
    ½ - 1
  • de sel
    1 pincée
  • d'huile d'olive extra vierge
    40 g
  • de vin blanc sec
    100 g
  • d'eau
    300 g
  • cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
    ½
    1 c. à café rase de bouillon de légumes en pâte, fait maison

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 124 kcal / 519 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...