![Ham and cheese canelé Ham and cheese canelé](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/963f1cd8c03a779c99baabf500738cbf/Derivates/bc9a2022a97926287169fff7d2c2e8448e147be2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted, to brush
- 100 g plain flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 80 g ham, cut into pieces
- 60 g Emmental cheese, cut into pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 554.6 kJ / 132.6 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 157.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Traditional French vanilla canelé
49u. 5min
Korean barbecue pork with rice salad
40p
Persian honeycomb bark
1h 30min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Plum paste
1h
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24 Std. 25 Min
Beetroot ciabatta
15 Std.
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24sa 30 dk
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 Std. 15 Min
Custard horns
1h 45min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11 Std.
Natural yoghurt (Varoma method)
13 Std.