Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g milk
- 50 g salted butter, plus extra melted, to brush
- 100 g plain flour
- 2 eggs
- 2 egg yolks
- 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 80 g ham, cut into pieces
- 60 g Emmental cheese, cut into pieces (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 554.6 kJ / 132.6 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 157.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini fruit cakes
25 Std. 40 Min
Lime and coconut mini bundts
Brak ocen
Traditional French vanilla canelé
49 Std. 5 Min
Chocolate and strawberry domes
51 Std.
Surf and turf with pink peppercorn sauce
45min
Paris–Brest with praline cream
26 godz.
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Basmati rice in Varoma bundt tin
35 Min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49 Std. 5 Min
Herb and garlic dip
5 min
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min