![Caramel peach brioche Caramel peach brioche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/afa2dee8314262df8478fa399c163666/Derivates/8b2d9dfd0424996200bc59c728f157c7325c1aa1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 50 g white sugar
- 1 lemon, peel only, no white pith
- 120 g milk
- 30 g unsalted butter
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 egg
- 320 g baker's flour
- ½ tsp sea salt
Caramel sauce
- 250 g white sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g water
- 1 tsp lemon juice
- 30 g unsalted butter
Assembly
- 120 g cream cheese, softened
- baker's flour, to dust
- 1 tbsp cinnamon sugar, to sprinkle
- 1 yellow peach, ripe, unpeeled, stone removed and cut into 12 wedges
- 1 tbsp flaked almonds, toasted (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2195.8 kJ / 524.8 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 203.3 mg
Alternatywne przepisy
Festive camembert wreath
1 Std. 50 Min
Mini Classic Polish "torts"
2 Std. 30 Min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2h 25 min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 10 min
Boston Bun
2ч. 45 мин.
Chilli with corn bread
50 min
Fresh tomato chutney
10min
Ham and cheese cruffins
3h
Footy finals hot dogs
1h 40min
Family burger pie
1 Std. 25 Min
French onion dip
45 Min
Cinnamon buns
3ч. 5 мин.