Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 50 g white sugar
- 1 lemon, peel only, no white pith
- 120 g milk
- 30 g unsalted butter
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 egg
- 320 g baker's flour
- ½ tsp sea salt
Caramel sauce
- 250 g white sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 30 g water
- 1 tsp lemon juice
- 30 g unsalted butter
Assembly
- 120 g cream cheese, softened
- baker's flour, to dust
- 1 tbsp cinnamon sugar, to sprinkle
- 1 yellow peach, ripe, unpeeled, stone removed and cut into 12 wedges
- 1 tbsp flaked almonds, toasted (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2195.8 kJ / 524.8 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 203.3 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2hod. 25min
"Viennetta" Vanilla ice cream
8 godz. 50 min
Edna's lemon curd teacake
40 min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Boston Bun
2 Std. 45 Min
Festive camembert wreath
1 Std. 50 Min
Pizza in Bianco
1h 20 min
Swedish meatballs and mash
50 Min
Thirty second whole orange cake
1h 15min
French onion dip
45 Min