Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill

Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill

4.7 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 portions

Składniki

  • olive oil to grease
  • baker's flour plus extra to dust
    325 g
  • sea salt
    1 tsp
  • unsalted butter plus extra to grease
    40 g
  • milk
    175 g
  • caster sugar
    15 g
  • dried instant yeast
    1 ½ tsp
  • eggs 1 lightly beaten, to glaze
    2
  • crème fraîche
    100 g
  • fresh dill leaves only, torn into pieces
    2 sprigs
  • smoked salmon (approx. 6-8 slices)
    200 g
  • ground black pepper to season

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 343.2 kcal / 1441.5 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 16.4 g
Węglowodany 34.1 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Sód 567 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...