Wersje kompatybilne
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olive oil, to grease
- 325 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- 40 g unsalted butter, plus extra to grease
- 175 g milk
- 15 g caster sugar
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 2 eggs, 1 lightly beaten, to glaze
- 100 g crème fraîche
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, torn into pieces
- 200 g smoked salmon (approx. 6-8 slices)
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1441.5 kJ / 343.2 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 567 mg
Alternatywne przepisy
Korean bao beef sliders
2 Std. 10 Min
Japanese crab salad (kani salad) (Thermomix® Cutter)
15min
Pimento Spread
5min
Ukrainian chebureks
1 godz. 35 min
Duchess potatoes
1h 10min
Crispy Eggplant with Tomato Basil Sauce (Hestan Cue™) Metric
50min
Stone fruit galettes
50min
Traditional Kaiser rolls
26h 35min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 40min
Artisan potato bread
2 Std. 5 Min
Leek and ham tart
1 Std. 55 Min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2h 20min