Wersje kompatybilne
Smoked salmon brioche with crème fraîche and dill
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- olive oil, to grease
- 325 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- 40 g unsalted butter, plus extra to grease
- 175 g milk
- 15 g caster sugar
- 1 ½ tsp dried instant yeast
- 2 eggs, 1 lightly beaten, to glaze
- 100 g crème fraîche
- 2 sprigs fresh dill, leaves only, torn into pieces
- 200 g smoked salmon (approx. 6-8 slices)
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1441.5 kJ / 343.2 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 567 mg
Alternatywne przepisy
Easy lamb hotpot
2h
Leek and ham tart
1 Std. 55 Min
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Far Breton with prunes
2h
Buffalo chicken pizza
1h 30min
Caramel peach brioche
2 Std. 15 Min
Eggplant and ricotta involtini
1 Std. 20 Min
Ube nut pie
5h 10min
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Thai cucumber salad (Thermomix® Cutter)
15 Min
Rava payasam (TM6)
50 Min
Brioche buns baked in a cast iron pot
2h