![Brioche slice with crumble Brioche slice with crumble](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5C86EF1C-F446-418F-AC94-509F917AFC54/Derivates/EB7051A0-C408-4120-9883-3363AFF6A059.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 70 g plain flour
- 50 g white sugar
- 2 tsp vanilla sugar
- 50 g unsalted butter
Dough
- 220 g full cream milk
- 40 g fresh yeast, or 3 tsp dried instant yeast
- 100 g white sugar
- 1 tsp vanilla sugar
- 500 g plain flour
- 100 g unsalted butter, cut into cubes, plus extra for greasing
- 2 eggs
- ½ tsp sea salt
- 250 - 300 g seasonal fruit (e.g. blueberries, strawberries, rhubarb), cut into pieces, or jam
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 849.5 kJ / 202.3 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 60.3 mg
Alternatywne przepisy
Apricot Danish slice
40 Min
Brutti ma buoni
4 Std. 40 Min
Profiteroles
2h
Choux pastry
2h
Spiced Polish Christmas cake
99h 30min
Mini strawberry mousse flower tarts
4 godz. 45 min
Maple bread and butter pudding with walnut crumble
1h 30min
Blueberry brioche buns
1h 50min
Apple shortcake
1h 50min
Cheesecakes in jars
4h
Polish crêpes
3h 35 min
Chocolate ganache
20 min