Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle, tagliate a metà
- 2 spicchi di aglio
-
200
g di pomodori, tagliati a metà
lub 200 g di polpa di pomodoro a pezzi, in scatola - 50 g di olio di oliva
- 400 g di riso a chicco lungo (non parboiled)
- 2 cucchiaini di sale
- 1200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto al pomodoro
40 Min
Riso in bianco
25 min
Riso alle verdure
55 Min
Pentolata di riso e zucca
50 Min
Contorno di riso al pomodoro
30 Min
Risotto ai cavoletti di Bruxelles con pancetta
30 Min
Couscous di cavolfiore
Brak ocen
Uova sode
20 min
Minestrone
45 Min
Risotto ai pomodori con burrata
30 Min
Fagiolini al pomodoro
55 Min
Risotto al parmigiano
25 min