![Riso al pomodoro Riso al pomodoro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6F7DFF33-0E5E-4EDA-AF92-106DC8B43BC2/Derivates/373EF2B1-69D4-46CC-B96F-1BA28F15205B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolle, tagliate a metà
- 2 spicchi di aglio
-
200
g di pomodori, tagliati a metà
lub 200 g di polpa di pomodoro a pezzi, in scatola - 50 g di olio di oliva
- 400 g di riso a chicco lungo (non parboiled)
- 2 cucchiaini di sale
- 1200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate
45 Min
Riso in bianco
25 Min
Contorno di riso al pomodoro
30 Min
Risotto alla parmigiana
25 Min
Cioccolata calda
10 min
Impasto per pizza
1 Std.
Uova sode
20 Min
Purè di patate
50min
Bocconcini di pollo al limone
45 Min
Penne alla puttanesca
35 Min
Pasta e piselli
35 Min
Impasto per pizza
1 Std.