Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de persil frais d'(env. 20 g), effeuillé
- 100 g de parmesan, en morceaux (2 cm)
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de riz risotto, tout type (cuisson 20 min.)
- 100 g de vin rouge
- 80 g de concentré de tomates
- 750 g d'eau
- 100 g de crème entière
- 1 ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2061 kJ / 491 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Papet vaudois
55 min
Salade de poulet au curry
30min
Risotto à la courge
35min
Rösti bernois
40min
Chili con cervelas
1h
Risotto aux bolets et au brie
35min
Gratin de gnocchis au poireau
50min
Risotto alla milanese
30min
Croissants au jambon
35min
Mousse au Toblerone®
3 godz. 10 min
Risotto à la tomate et burrata
30min
Tresse bernoise
1h 45min