Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 50 - 100 g d'oignons, coupés en deux
- ½ - 1 c. à café de sel
- 30 g d'huile végétale
- 50 - 100 g de pâte de curry rouge
- 200 g de lait de coco
- 200 g d'eau
- 400 g de pommes de terre à chair ferme, coupées en morceaux de la taille d’une bouchée
- 100 g de carottes, coupées en morceaux de la taille d’une bouchée
- 600 g de poitrine de poulet, avec peau ou sans, avec os ou sans, coupée en dés (3 cm
- 150 g de petits pois surgelés
- 2 - 3 brins de racine de coriandre, fraîche, effeuillés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1914 kJ / 459 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté orange-courge
35 Min
Riz Casimir
45 Min
Émincé de poulet Parmentier
1 Std. 15 Min
Curry de courge au poulet
45 Min
Boulettes de viande hachée-carotte-ratatouille
35 Min
Curry de poulet
35 Min
Émincé à la zurichoise
50 menit
Soupe thaïe aux nouilles
35 Min
Curry vert de poulet
55 Min
Soupe de potiron
35 Min
Pad Thai au poulet
20 min
Ragoût de bœuf
1h 50min