Vogerlsalat mit Karotten-Dressing und Sonnenblumenkernen

Vogerlsalat mit Karotten-Dressing und Sonnenblumenkernen

4.1 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 Portionen

Składniki

  • Karotten geputzt, in Stücken
    160 g
  • Butter
    10 g
  • Wasser
    70 g
  • Sonnenblumenkerne
    2 EL
  • Vogerlsalat
    100 g
  • Marillen, getrocknet, entsteint
    2
  • Orangensaft, frisch gepresst
    60 g
  • Joghurt (1% Fett)
    80 g
  • Honig
    1 EL
  • Salz
    ½ TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Kardamom, gemahlen
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 674 mg
Białko 7 g
Kalorie 771 kJ / 184 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...