Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de fraises, coupées en deux
- 800 g de sucre à confiture (avec pectine)
- le jus d'un citron jaune
- 3 fleurs de sureau
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 7439 kJ / 1778 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 430 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Confiture de fruits rouges
1h
Marmelade aux 3 agrumes
6 Std.
Confiture de Noël à l'orange
1h
Confiture de fraises et de fleurs de sureau
35min
Confiture abricot-amande à la rose
6 godz. 45 min
Confiture pêche et verveine
1h 5min
Compotée de pruneaux, cannelle et vanille
12 godz.
Confiture fraise-gingembre
1 Std. 10 Min
Confiture de pêches
1h 5min
Marmelade d'oranges
1h 30min
Confiture de pommes aux épices
45min
Confiture figue et vanille
40min