Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g de sucre en poudre
- 1 citron jaune, le jus et l'écorce (6 morceaux)
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 1000 g de pommes (770 g pelées et en morceaux)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3820 kJ / 913 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 219 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Confiture pêche et verveine
1h 5 min
Confiture de prunes à l'armagnac
6h
Confiture d'abricots
6h
Confiture de myrtilles
1h 45min
Confiture de melon au basilic
2h 40min
Confiture de pêches
1h 5 min
Confiture de pommes aux épices
45 min
Confiture courge-orange
6h
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50min
Confiture de framboises
1h 5 min
Confiture figue et vanille
40min
Confiture de poires
6h