
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité
- 1 c. à café de moutarde de Dijon
- ½ c. à café de sel et 2-3 pincées pour le saumon, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g d'huile d'olive
- 1 ½ c. à café d'aneth frais
- 2 filets de saumon frais, parés et désarêtés 3 cm d'épaisseur (env. 150 g chacun) (voir "Conseil(s)")
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 1850 g d'eau
- 150 - 200 g de bulbe de fenouil émincé en fines lanières
- ½ d'oignon rouge (30 g env.), émincé en fines lanières (opcjonalnie)
- ½ pomme émincée en fines lamelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 430 kcal / 1803 kJ
- Białko
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Błonnik
- 2.4 g