Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g cukru
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego
- 1 łyżka octu, do Mycia Wstępnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 157 kJ / 38 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min
Sos karmelowy
1 Std. 30 Min
Orzechy włoskie w karmelu
1 Std. 30 Min
Jabłka w karmelu
30 Min
Lody z solonym karmelem
14sa
Karmelowe toffi
2 Std.
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 Std. 20 Min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min
Plaster miodu
1 Std. 30 Min
Masło czekoladowe
40 Min
Karmelowy budyń
1 Std.
Ciasto Red Velvet Cake w kształcie serca
1 Std. 20 Min