
Urządzenia i Akcesoria
Krówki toffi
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
100 sztuk
Składniki
-
cukru600 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu300 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
masła pokrojonego na kawałki60 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
wody do Mycia Wstępnego1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
38 kcal /
157 kJ
Białko
0 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mleczne cukierki
2 godz. 5 min
Orzechy laskowe w karmelu
1 godz. 30 min
Jogurt waniliowy
12 godz. 20 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Domowe lizaki
40 min
Sos karmelowy
1 godz. 30 min
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 godz. 15 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Karmelowe toffi
2 godz.
Lody z solonym karmelem
14 godz.
Bezy klasyczne
3 godz. 15 min