Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 oignons fanes, avec le vert (env. 80 g)
- 1 gousse d'ail
- ½ piment rouge, mi- fort rouge, épépiné, en morceaux (2 cm)
- 130 g de carottes, pelées, en morceaux (3 cm)
- 10 g d'huile de sésame grillé
- 150 g de lentilles, corail (cuisson 10 min.)
- 25 g de pâte de curry thaï jaune
- 250 g d'eau
- 150 g de lait de coco
- 1 - 2 pincée(s) de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2036 kJ / 485 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Sirop chai
35min
Curry de lentilles
50min
Curry de légumes à l'indienne
1 Std. 10 Min
Risotto au citron et épinards
30min
Chou-fleur et lentilles au curry
45min
Dal de lentilles corail
35min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Aubergines vapeur et riz
1 Std.
Houmous
5 Min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons (2 portions)
50min
Risotto à la courge
35min
Velouté courge-coco
45min