Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de poireaux, en morceaux (3 cm)
- 1 gousse d'ail
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 300 g de riz risotto, tout type (par ex. carnaroli, cuisson 20 minutes)
- 400 g de jus de pomme
- 300 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 2 pommes, rouges, en quartiers
- 300 g de fromage de chèvre frais (Tendre Bûche), 150 g en morceaux (1 cm), 150 g en tranches
- 20 g de beurre, en morceaux
- 4 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2531 kJ / 603 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 38 g
Alternatywne przepisy
Risotto à la courge
35 Min
Soupe de potiron
35 Min
Risotto alla milanese
30 Min
Velouté de patates douces et brochette de poulet
30 Min
Risotto aux choux de Bruxelles et au lard
30 Min
Chou-fleur et lentilles au curry
45min
Tarte aux épinards
55 Min
Risotto aux betteraves et saltimbocca
45min
Risotto de brocoli-parmesan aux noisettes
40min
Quiche poireaux-lard
1h
Risotto aux épinards et asperges
40min
Velouté orange-courge
35 Min