Lasagne verdi

Lasagne verdi

4.5 79 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Les épinards
  • 100 g de parmesan en morceaux (2 cm)
  • 80 g d'oignons coupés en deux
  • 2 gousses d'ail
  • 20 g de beurre
  • 1200 g d'épinards en branches, surgelés décongelés, égouttés (soit env. 950 g)
  • ½ c. à café de sel
  • 4 pincées de poivre, moulu
La sauce béchamel
  • 500 g de lait froid
  • 50 g de beurre
  • 50 g de farine
  • ¾ de c. à café de sel
  • 4 pincées de poivre, moulu
  • 250 g de ricotta fraîche
  • 1 citron bio, zeste râpé
  • 30 g de jus de citron
La finition
  • 10 g de beurre
  • 12 feuilles de lasagne (sans précuisson)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 686 kcal / 2858 kJ
Białko 31.2 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...