Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 oignons fanes, avec le vert (env. 150 g)
- 2 gousses d'ail
- 1 piment rouge, mi- fort rouge, épépiné, en morceaux (2 cm)
- 250 g de carottes, pelées, en morceaux (3 cm)
- 20 g d'huile de sésame, grillé
- 300 g de lentilles, corail (cuisson 10 min.)
- 50 g de pâte de curry thaï jaune
- 500 g d'eau
- 300 g de lait de coco
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2036 kJ / 485 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Curry de lentilles
50min
Curry de légumes à l'indienne
1h 10min
Risotto au citron et épinards
30 min
Dhal
40 min
Houmous
5min
Korma de légumes aux noix de cajou
55min
Dal de lentilles aux épinards
35min
Dal de lentilles corail (2 portions)
35min
Risotto à la courge
35min
Velouté courge-coco
45 min
Curry de légumes et tofu
1h
Mousse au chocolat végane
30 min