Soupe de brocolis et gorgonzola aux croûtons de blé entier

Soupe de brocolis et gorgonzola aux croûtons de blé entier

4.5 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail
  • 60 g d'oignons coupés en deux
  • 30 g d'huile d'olive
  • 500 g de brocolis détaillés en bouquets
  • 1 c. à soupe de pâte de bouillon de légumes
  • 450 g d'eau
  • 100 g de crème, min. 30% M.G.
  • 80 g de Gorgonzola émietté, et plus pour la garniture
  • 60 g de pain de blé entier, en cubes puis grillés
  • 2 pincées de poivre noir moulu comme garniture

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 313 kcal / 1309.5 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 23.5 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 362 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...