Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, coupé en morceaux
- 30 g de beurre
- 30 g de farine
- 2 poivrons (300 g), (1 rouge et 1 jaune) coupés en morceaux
- 750 g d'eau
-
2
cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
lub 2 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte, fait maison - 1 c. à café de sel aux herbes
- ½ c. à café de paprika doux
- 2 pincées de poivre, moulu
- 50 g de crème entière
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1058 kJ / 259 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de potiron
35 dk
Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage
35 dk
Soupe aux asperges et à l'aneth
25 min
Soupe onctueuse au fenouil et à la carotte
40 dk
Velouté de tomates
35 dk
Tartines à la salade d’œufs
15 Min
Pain de viande accompagné de champignons
1 godz. 30 min
Velouté de champignons
20 dk
Soupe de carottes à la menthe
35 dk
Soupe onctueuse au chou-fleur
50 dk
Mousse aux myrtilles
10 Min
Soupe de carottes façon moro
1 godz. 45 min