
Urządzenia i Akcesoria
Chlebek do odrywania z serem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
500 g mąki pszennej chlebowej typu 750 lub 650
-
250 g wody letniej
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta cukru
Nadzienie
-
50 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g serka kremowego śmietankowego
-
50 g pesto z bazylii
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia formy
-
mąka pszenna chlebowa typu 750 lub 650, do oprószenia
-
1 żółtko
-
2 łyżki mleka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
501 kcal /
2097.4 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
26.9 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska