
Urządzenia i Akcesoria
Chlebek do odrywania z serem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej chlebowej typu 750 lub 650500 g
-
wody letniej250 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski50 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
cukru1 szczypta
Nadzienie
-
sera ementaler pokrojonego na kawałki50 g
-
sera gouda pokrojonego na kawałki200 g
-
serka kremowego śmietankowego150 g
-
pesto z bazylii50 g
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia formy
-
mąka pszenna chlebowa typu 750 lub 650, do oprószenia
-
żółtko1
-
mleka2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
501 kcal /
2097.4 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
26.9 g
Węglowodany
45.9 g
Błonnik
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska