Chlebek do odrywania z serem
TM6 TM5

Chlebek do odrywania z serem

4.2 (241 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 500 g mąki pszennej chlebowej, typu 750 lub 650
  • 250 g wody, letniej
  • 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 2 łyżeczki suchych drożdży
  • 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta cukru

Nadzienie

  • 50 g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
    lub 50 g sera alpejskiego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
  • 150 g serka kremowego, śmietankowego
  • 50 g pesto z bazylii
  • oliwa z oliwek, do natłuszczenia formy
  • mąka pszenna chlebowa, typu 750 lub 650, do oprószenia
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki mleka

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2097.4 kJ / 501 kcal
Białko
17.3 g
Węglowodany
45.9 g
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy