Urządzenia i Akcesoria
Chlebek do odrywania z serem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
500 g mąki pszennej chlebowej typu 750 lub 650
-
250 g wody letniej
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 szczypta cukru
Nadzienie
-
50 g sera alpejskiego, pokrojonego na kawałki50 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g serka kremowego śmietankowego
-
50 g pesto z bazylii
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia formy
-
mąka pszenna chlebowa typu 750 lub 650, do oprószenia
-
1 żółtko
-
2 łyżki mleka
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17.3 g
Kalorie
2097.4 kJ /
501 kcal
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
45.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Rogaliki à la pizza
1 godz. 5 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1 godz. 45 min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 min
Placek nadziewany mozzarellą
1 godz. 5 min
Pizzowe muffiny
1 godz. 50 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Bułki z mlekiem skondensowanym
1 godz. 15 min