Chlebek do odrywania z serem

Chlebek do odrywania z serem

4.2 260 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • 500 g mąki pszennej chlebowej typu 750 lub 650
  • 250 g wody letniej
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta cukru
Nadzienie
  • 50 g sera ementaler pokrojonego na kawałki
    50 g sera alpejskiego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 150 g serka kremowego śmietankowego
  • 50 g pesto z bazylii
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia formy
  • mąka pszenna chlebowa typu 750 lub 650, do oprószenia
  • 1 żółtko
  • 2 łyżki mleka

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 17.3 g
Kalorie 2097.4 kJ / 501 kcal
Tłuszcz 26.9 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 45.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...