Chlebek do odrywania z serem

Chlebek do odrywania z serem

4.2 251 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
8 porcji

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej chlebowej typu 750 lub 650
    500 g
  • wody letniej
    250 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
    50 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • cukru
    1 szczypta
Nadzienie
  • sera ementaler pokrojonego na kawałki
    50 g
    50 g sera alpejskiego, pokrojonego na kawałki
  • sera gouda pokrojonego na kawałki
    200 g
  • serka kremowego śmietankowego
    150 g
  • pesto z bazylii
    50 g
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia formy
  • mąka pszenna chlebowa typu 750 lub 650, do oprószenia
  • żółtko
    1
  • mleka
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 501 kcal / 2097.4 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 26.9 g
Węglowodany 45.9 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...