Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 500 g mąki pszennej chlebowej, typu 750 lub 650
- 250 g wody, letniej
-
20
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 2 łyżeczki suchych drożdży - 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 szczypta cukru
Nadzienie
-
50
g sera ementaler, pokrojonego na kawałki
lub 50 g sera alpejskiego, pokrojonego na kawałki - 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 150 g serka kremowego, śmietankowego
- 50 g pesto z bazylii
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia formy
- mąka pszenna chlebowa, typu 750 lub 650, do oprószenia
- 1 żółtko
- 2 łyżki mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2097.4 kJ / 501 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 26.9 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2h 30min
Pizzowe muffiny
1h 50 min.
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2h 30min
Scones z camembertem
45min
Kule serowe
1h
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia
30min
Chlebek hot dog do odrywania
1h 30min
Rozeta pizzowa do odrywania
1h 45min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2h
Pomidorowy chlebek do odrywania
1h 50 min.