Urządzenia i Akcesoria
Hot dogi pieski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk
Składniki
-
80 g sera żółtego pokrojonego na kawałki (np. Cheddar)
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
300 g jogurtu naturalnego
-
50 g mleka
-
50 g oliwy z oliwek
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżka proszku do pieczenia
-
8 parówek do hot-dogów, o wysokiej zawartości mięsa8 kiełbasek wiedeńskich
-
1 cebula dymka tylko biała część, pokrojona na 2 mm kawałki
-
1 czarna oliwka, bez pestki pokrojona na 4 mm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
17 g
Kalorie
2056 kJ /
492 kcal
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Czekoladki adwentowe
2 Std. 15 Min
Babeczki nietoperze na Halloween
2 Std.
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 Std. 30 Min
Ozdoby z piernika
3 Std. 40 Min
Trufle nietoperze z dynią
2 Std. 30 Min
Halloweenowe mleczne bułki
5 Std.
Czarna pizza z duchami
1 Std. 40 Min
Owocowe lody na patyku
5 Std. 50 Min
Ciasteczka z wróżbą
1 Std. 20 Min
Domowe lizaki
40 Min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 Std. 45 Min
Rybki w chlebowej panierce
40 Min