Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 2 spicchio di aglio
- 20 g di filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 - 650 g di acqua
- 300 g di ceci bianchi in scatola, scolati e sciacquati
- ½ limone, la scorza grattugiata
-
1
cucchiaio di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l) - 250 g di riso per minestre
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 978 kJ / 233.8 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 400.2 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie al pomodoro
50 分钟
Pasta e ceci (TM6)
40min
Vellutata di ceci
1小时 10 分钟
Pasta e ceci con pomodorini
40min
Risotto alla crema di spinaci
40min
Riso e lenticchie
45min
Pasta e fagioli cannellini
40min
Risotto al pomodoro
40min
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30 分钟
Zuppa di lenticchie con patate dolci e pasta
35min
Pasta risottata con crema di ceci, rosmarino e zafferano
40min
Minestra di riso e ceci
30 分钟