Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 1 gousse d'ail
- 3 c. à soupe d'huile d'olive
- 5 c. à café de mélange d'épices (safran, gingembre, curry, curcuma, cardamome)
- 200 g de champignons de Paris frais, émincés
- 300 g de riz basmati
- 450 g de bouillon de légumes
- du sel
- du poivre moulu
- 4 brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50 min
Bolognaise express
20 min
Tajine de poulet aux olives et pommes de terre
50 min
Chorba tunisienne
45 min
Riz fondant aux légumes
25 min
Pâtes au thon et à la sauce tomate
30 min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Légumes aux haricots verts
30 min
Spaghetti à la betterave, aux noix et au bleu
1h
Riz pilaf aux poivrons et au bœuf haché
30 min
Riz aux petits légumes
40 min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 min