Crêpes au fromage blanc, sauce aux baies et banane

Crêpes au fromage blanc, sauce aux baies et banane

4.1 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de flocons d'avoine
  • 230 g de fromage blanc nature
  • 2 œufs
  • 4 c. à café de miel
  • 2 c. à café de ghee fondu
    2 c. à café de beurre, fondu
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • ½ c. à café de levure chimique
  • 1 - 2 pincées de sel
  • 40 g de sucre en poudre
  • 300 g de mélange de fruits rouges surgelés préalablement décongelé
  • 20 g de jus de citron
  • 1 c. à soupe d'huile végétale
  • 1 banane coupée en rondelles pour le service
  • feuilles de menthe fraîche pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 370.7 kcal / 1550.8 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 12.4 g
Węglowodany 52.6 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 346.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...