Poulet tandoori, riz aux pistaches et safran

Poulet tandoori, riz aux pistaches et safran

3.8 115 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 10 g de gingembre frais
  • 250 g de yaourt nature
  • le jus d'un citron jaune
  • 2 c. à soupe d'épices tandoori
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive
  • du sel
  • 4 pilons de poulet, avec la peau
  • 1200 g d'eau
  • 250 g de riz basmati
  • 1 dose de safran en poudre
    quelques pistils de safran
  • 60 g de pistaches vertes concassées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 717 kcal / 2998 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...