Fenchel-Möhren-Cremesuppe

4.4 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Ingwer, gemahlen
    1 TL
  • Korianderkörner
    1 TL
  • Fenchel in Stücken (3 cm), Fenchelgrün beiseitegelegt
    400 g
  • Fenchelsaat
    1 TL
  • Kartoffeln in Stücken (3 cm)
    100 g
  • Möhren in Stücken (3 cm)
    300 g
  • Öl
    30 g
  • Wasser
    400 g
  • Weißwein trocken
    100 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Garam Masala
    2 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Kokosmilch
    400 g
  • Zitronensaft
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 478 mg
Białko 3 g
Kalorie 1035 kJ / 247 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 8.5 g
Węglowodany 19 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...