
Urządzenia i Akcesoria
Orientalische Linsensuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert70 g
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl30 g
-
Ras el Hanout (siehe Tipp)2 ½ TL
-
Chiliflocken, getrocknet¼ TL
-
Erdäpfel, festkochend geschält150 - 200 g
-
Karotten150 - 200 g
-
Lauch150 - 200 g
-
gelbe Linsen150 g
-
Wasser700 g
-
Salz1 TL
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 TL
-
frische Petersilie gehackt2 EL
-
Sauerrahm (opcjonalnie)4 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
271 kcal /
1132 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
9 g