Orientalische Linsensuppe

Orientalische Linsensuppe

4.6 465 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    70 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Ras el Hanout (siehe Tipp)
    2 ½ TL
  • Chiliflocken, getrocknet
    ¼ TL
  • Erdäpfel, festkochend geschält
    150 - 200 g
  • Karotten
    150 - 200 g
  • Lauch
    150 - 200 g
  • gelbe Linsen
    150 g
  • Wasser
    700 g
  • Salz
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • frische Petersilie gehackt
    2 EL
    2 EL frischer Koriander, gehackt
  • Sauerrahm (opcjonalnie)
    4 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 271 kcal / 1132 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...