Urządzenia i Akcesoria
Rote Linsen-Fenchel-Aufstrich
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 Portionen
Składniki
-
Wasser1000 g
-
rote Linsen100 g
-
½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 TL
-
Chiliflocken½ TL
-
Öl20 g
-
Fenchel in Stücken (1 cm)250 g
-
Knoblauchzehe in dünnen Scheiben1
-
Thymian abgezpft2 Zweige
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Kreuzkümmel (Cumin)1 - 2 Prisen
-
Zucker1 Prise
-
Tomatenmark10 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
240 kJ /
57 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fit mit Thermomix®
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bärlauch-Hummus
15 Min
Rote-Linsen-Aufstrich
35 Min
Möhren-rote-Linsen-Hummus
25 Min
Mediterraner Paradeiser-Linsen-Aufstrich
1 Std. 20 Min
Avocado-Bohnen-Hummus
10 Min
Rote-Bete-Creme mit Meerrettich
25 Min
Feuriger Bohnenaufstrich (vegan)
10 Min
Möhren-Kichererbsen-Aufstrich
15 Min
Vegane Leberwurst-Alternative
20 Min
Rote-Bete-Hummus
50 Min
Rote-Bete-Walnuss-Aufstrich
15 Min
Auberginen-Tomaten-Aufstrich
20 Min