Rote Linsen-Fenchel-Aufstrich

Rote Linsen-Fenchel-Aufstrich

4.4 108 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1000 g
  • rote Linsen
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Chiliflocken
    ½ TL
  • Öl
    20 g
  • Fenchel in Stücken (1 cm)
    250 g
  • Knoblauchzehe in dünnen Scheiben
    1
  • Thymian abgezpft
    2 Zweige
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Kreuzkümmel (Cumin)
    1 - 2 Prisen
  • Zucker
    1 Prise
  • Tomatenmark
    10 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 3 g
Kalorie 240 kJ / 57 kcal
Tłuszcz 2 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...