Urządzenia i Akcesoria
Veganer Bohnen-Eintopf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Wachtelbohnen getrocknet70 g
-
weiße Bohnen getrocknet70 g
-
Kidneybohnen, getrocknet70 g
-
Wasser und mehr zum Abspülen2600 g
-
Petersilie abgezupft3 Stängel
-
Knoblauchzehen2
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Bohnenkraut, getrocknet1 TL
-
Thymian, getrocknet½ TL
-
Olivenöl40 g
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Möhren in Würfeln (2 cm)75 g
-
Knollensellerie in Würfeln (2 cm)75 g
-
Lorbeerblätter, getrocknet2
-
Oliven, schwarz, entsteint halbiert50 g
-
rote Paprika (ca. 150 g), in Würfel (2 cm)1
-
Tomatenmark20 g
-
Salz2 TL
-
Zucker½ TL
-
Zitronensaft1 EL
-
Paprika rosenscharf½ TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1333 mg
Białko
11 g
Kalorie
1259 kJ /
301 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
10.4 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2022
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Vegane Bolognese
50 min
Veganes Champignon-Masala
25 min
Bohneneintopf "bretonische Art"
35 min
Veganes Paprika-Gulasch
45 min
Vegane Linsen-Lasagne
3 godz.
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1 godz. 25 min
Veganer Shepherd's Pie
1 godz. 40 min
Vegane Albóndigas
45 min
Vegane Frikadellen mit Kartoffelsalat
1 godz. 20 min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 min
Veganes Wiener Saftgulasch
1 godz.