Veganer Bohnen-Eintopf

Veganer Bohnen-Eintopf

4.5 118 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Wachtelbohnen getrocknet
    70 g
  • weiße Bohnen getrocknet
    70 g
  • Kidneybohnen, getrocknet
    70 g
  • Wasser und mehr zum Abspülen
    2600 g
  • Petersilie abgezupft
    3 Stängel
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Bohnenkraut, getrocknet
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL
  • Olivenöl
    40 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Möhren in Würfeln (2 cm)
    75 g
  • Knollensellerie in Würfeln (2 cm)
    75 g
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    2
  • Oliven, schwarz, entsteint halbiert
    50 g
  • rote Paprika (ca. 150 g), in Würfel (2 cm)
    1
  • Tomatenmark
    20 g
  • Salz
    2 TL
  • Zucker
    ½ TL
  • Zitronensaft
    1 EL
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1333 mg
Białko 11 g
Kalorie 1259 kJ / 301 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...