Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'avocat
- 50 g de jus de citron
- 150 g de haricots blancs en boîte, égouttés
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- 3 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
- ½ c. à café de sumac (voir "Conseil(s)") (opcjonalnie)
- 20 g d'huile d'avocat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 413.3 kJ / 99.7 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 172.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houmous de lentilles à la purée d'amande
55 Min
Salade de lentilles beluga
35 Min
Houmous feta et roquette
10 Min
Curry thaïlandais au poulet et aux asperges
1 godz. 15 min
Tahin
15 Min
Soupe de chou-fleur, chapelure aux anchois
25 min
Dahl de lentilles corail, carottes, pois chiches et épinards
30min
Soupe de carotte, miso et amande
35 Min
Houmous de lentilles corail et poivron
1h 20min
Houmous au yaourt à la grecque et herbes
10 Min
Houmous aux tomates séchées
10 Min
Houmous de petits pois
55 Min