Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 blanc d'œuf
- 2 pincées de sel
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 160 g de chou frisé kale
- 2 gousses d'ail
- 15 g de jus de citron
- 1 c. à soupe bombée de tahini
- 250 g de pois chiches en conserve, égouttés et rincés
- 60 g d'eau
- 100 g de haricots rouges en conserve, égouttés et rincés
- 1 avocat, coupé en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 868.5 kJ / 207.3 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 369.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rémoulade de radis noir au yaourt
15min
Coleslaw quadricolore
20 min
Pesto de chou kale, noix et sésame
15min
Salade de lentilles beluga
35 Min
Mélange pour assaisonner les légumes (plat végétarien)
20 min
Patates douces farcies, coleslaw et mayonnaise banane-sriracha
50min
Makis bretons au saumon fumé, salade d'agrumes
1h 45min
Salade de chou blanc et chou rouge
15min
Salade de pomme et de fenouil au sésame grillé
20 min
Nouilles de carotte et pesto de fanes
50min
Buddha bowl lentilles, petit épeautre et crevettes
1h 15 min
Houmous classique ou à la betterave
10 min