Urządzenia i Akcesoria
Lentilles de Cilaos
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
1 oignon coupé en deux
-
3 gousses d'ail
-
15 g d'huile
-
2 pincées de thym déshydraté
-
1 c. à café de curcuma en poudre
-
400 g de lentilles vertes du Puy, sèches400 g de lentilles sèches de Cilaos
-
d'eau (jusqu'au marquage 1,5l)
-
du sel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
9.4 mg
Białko
25.6 g
Kalorie
1748.5 kJ /
417.9 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
12.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
71.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
La Réunion lé la !
17 Przepisów
Francja
Francja
Może spodoba Ci się również...
Purée d'amande
10 min
Tisane gingembre, girofle, cannelle et orange
15 min
Porridge d'été aux pêches
40 min
Crème dessert aux lentilles et à la vanille Bourbon
1 godz.
Porridge de riz salé (congee)
35 min
Couscous aux légumes
40 min
Dhal de lentilles vertes à la courge
55 min
Gâteau patate
2 godz.
Riz zembrocal
55 min
Rougail dakatine, piment et coriandre
15 min
Gratin de chouchous
55 min
Shot immunostimulant gingembre, curcuma, miel et citron
10 min