Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 15 g d'huile
- 2 pincées de thym déshydraté
- 1 c. à café de curcuma en poudre
-
400
g de lentilles sèches de Cilaos
lub 400 g de lentilles vertes du Puy, sèches - de l'eau (jusqu'au marquage 1,5l)
- du sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1748.5 kJ / 417.9 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 9.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riz à l'espagnole au chorizo et poivrons
35min
Riz zembrocal
55 min
Rougail morue
25 Min
Dahl de pois cassés
1 Std. 55 Min
Curry de pois chiches, orzo et épinards
30min
Poivrons farcis au riz persillé
45min
Magmour (ragoût d’aubergines aux tomates et aux pois chiches)
55 min
Couscous aux légumes
40min
Tajine de légumes aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Chakchouka aux œufs
50min
Taktouka (salade de tomates et poivrons confits)
35min
Achards de légumes
40min