Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en deux
- 3 gousses d'ail
- 15 g d'huile
- 2 pincées de thym déshydraté
- 1 c. à café de curcuma en poudre
-
400
g de lentilles sèches de Cilaos
lub 400 g de lentilles vertes du Puy, sèches - de l'eau (jusqu'au marquage 1,5l)
- du sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1748.5 kJ / 417.9 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 71.2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 9.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cari légumes au massalé
40min
Riz zembrocal
55 Min
Papillotes de riz gluant à la coco et banane
Brak ocen
Salade de petits pois au jambon et aux œufs - Poulet aux légumes et sauce moutarde
45min
Röstis de légumes racines
50min
Galettes d'épeautre aux carottes
50min
Saumon à la sriracha et purée d'édamame-petits pois
1 Std. 20 Min
Pilaf chypriote de riz et lentilles
45min
Hachis de poulet et polenta
45min
Lasagne aux lentilles corail et légumes d'été (sans gluten ni lactose)
1 Std. 30 Min
Cake aux lentilles corail, carotte et curry
1h 25min
Porridge au yaourt et aux fruits rouges
10 Min