![Panini ai semi al Varoma Panini ai semi al Varoma](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c50f74f5d79d2162896d941990b92509/Derivates/c18a21b571d923c23cacd30ec5eb162b60fc2ca2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 g di acqua
-
15
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 5 g di lievito di birra disidratato - olio extravergine di oliva q.b.
- 250 g di farina di forza + q.b.
- 5 g di sale
- 10 g di semi di sesamo bianchi o neri + q.b.
- 10 g di semi di girasole + q.b.
- 10 g di semi di papavero + q.b.
- 30 g di succo di limone
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 419.2 kJ / 100.2 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 197.8 mg
Alternatywne przepisy
Salmone con pesto di cedro
30 Min
La colomba perfetta
7h
Crêpes di ceci con pomodorini secchi, ricotta e rucola
35 min
Pane al pomodoro
16h
Soda Bread (pane irlandese)
45 Min
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3h
Pane alle noci al Varoma
3h 30min
Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
2h 30min
Finocchi gratinati
30 Min
Foccaccia croccante stracchino e squacquerone
2h
Focaccia morbida
4h
Impasto per pane veloce
45 Min