Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 3 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 trait de colorant alimentaire vert en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de lait
Le coulis de fruits rouges (le jour même)
- 300 g de fruits rouges frais variés
- 120 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
- 500 g de myrtilles surgelées
- 1 blanc d'œuf
- 30 g de Chartreuse
Le montage
- crème chantilly, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1652.7 kJ / 394.8 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 53.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée mousseline
40min
Maigre à la vapeur, légumes et riz pilaf
45min
Kkwabaegi beignets torsadés
4 Std. 10 Min
Nouilles à ramen
1 Std.
Yaourt glacé aux fraises
7 godz.
Bonbons chocolat viennois
50 Min
Chapelure
10 Min
Number cake 10
2 godz. 15 min
Feuilleté chantilly et fraise
1 godz. 15 min
Avocat avec œuf et tartare de saumon
45min
Purée de pomme de terre et merguez
55 Min
Pâte à crêpe vanillée
1 Std. 40 Min