Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 3 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 trait de colorant alimentaire vert en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de lait
Le coulis de fruits rouges (le jour même)
- 300 g de fruits rouges frais variés
- 120 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
- 500 g de myrtilles surgelées
- 1 blanc d'œuf
- 30 g de Chartreuse
Le montage
- crème chantilly, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1652.7 kJ / 394.8 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 53.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce aïoli végane
10 min
Purée de pomme de terre et merguez
55min
Purée mousseline
40min
Bonhomme pain d'épices à la vanille et au chocolat
Brak ocen
Sauce fromagère
30min
Blanquette de veau cuisson lente
2h 10min
Minicakes salés au fromage et à la framboise
1h
Glace végane café-noix de coco, brownie et coulis au chocolat noir
9h 30min
Gaspacho
2 godz. 25 min
Crème au citron et biscuits lapin de Pâques
40min
Crêpes fourrées choco-noisette
1j 55 menit
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20min