Coupe glacée à la Chartreuse

Coupe glacée à la Chartreuse

3.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz.
6 portions

Składniki

La veille
  • 3 jaunes d'œufs
  • 100 g de sucre en poudre
  • 1 trait de colorant alimentaire vert en poudre (opcjonalnie)
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 200 g de lait
Le coulis de fruits rouges (le jour même)
  • 300 g de fruits rouges frais variés
  • 120 g de sucre en poudre
  • 50 g d'eau
  • 500 g de myrtilles surgelées
  • 1 blanc d'œuf
  • 30 g de Chartreuse
Le montage
  • crème chantilly pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 394.8 kcal / 1652.7 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 52.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 53.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...