Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 250 g de farine de blé
- 80 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 600 g de lait demi-écrémé
- 35 g de beurre doux, fondu
La compote d'ananas au rhum
- 20 g d'eau
- 20 g de sucre en poudre
- 400 g d'ananas frais, coupé en cubes
- 20 g de rhum
- 10 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1844.7 kJ / 439.5 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 75.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpe Belle-Hélène
40min
Monstres de purée de pommes de terre au four
2 godz. 5 min
Tartelette fruits rouges, crème mascarpone-coco
1 Std. 25 Min
Crêpes suzette
35 Min
Crêpes sucrées ou salées
40min
Pains du Sud en 2 façons
1 Std. 25 Min
Légumes vapeur, vinaigrette à la grenade
45min
Crêpes tout chocolat
35 Min
Crêpes garnies aux fruits rouges et à la menthe
1h 55 phút
Crêpes des îles
40min
Gaufres mini-sucre
50 Min
Crêpes fourrées choco-noisette
1h 55 phút