Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crêpe
- 250 g de farine de blé
- 80 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 600 g de lait demi-écrémé
- 35 g de beurre doux, fondu
La compote d'ananas au rhum
- 20 g d'eau
- 20 g de sucre en poudre
- 400 g d'ananas frais, coupé en cubes
- 20 g de rhum
- 10 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1844.7 kJ / 439.5 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 75.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes tout chocolat
35min
Gnocchi farcis aux anchois, sauce tomate au basilic
1h 40min
Crêpes suzette
35min
Soupe froide de légumes et salade
1 godz. 5 min
Pizza au saumon fumé
1h 35 min
Mayonnaise
5 Min
Crêpes sucrées ou salées
40min
Crêpes au saumon fumé et à la crème
55 min
Monstres de purée de pommes de terre au four
2 Std. 5 Min
Crêpes des îles
40min
Crêpes fourrées choco-noisette
1 Std. 55 Min
Crêpe Belle-Hélène
40min