
Urządzenia i Akcesoria
Dorsz w ziołowej kruszonce z ryżem, szpinakiem i sosem cytrynowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cytryny ekologicznej½
-
ryżu basmati250 g
-
koperku, świeżego tylko liście4 gałązki
-
kolendry, świeżej tylko liście4 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście4 gałązki
-
bułki tartej50 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki60 g
-
wody1000 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby1 ¾ łyżeczki
-
filetów z dorsza, ze skórą lub bez skóry (4 filety, 125-150 g każdy)500 - 600 g
-
liści szpinaku, świeżych200 - 250 g
-
czosnku, granulowanego½ - 1 łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
skrobi ziemniaczanej½ łyżeczki
-
pieprzu białego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
627 kcal /
2624 kJ
Białko
36 g
Tłuszcz
26 g
Węglowodany
61 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Sód
800 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska